• 50120_5star_IDCWeb
  • padi-elearning-open-water-diver-course
  • padi-elearning-nitrox-specialty-diver-course

Om oss

 

Aquatica öppnade 10 februari 1987

Aquatica Peter med hund

Under åttiotalet jobbade Peter och Renée Nygren som instruktörer och undervattensfotografer på Maldiverna, Cypern och i Röda Havet. Ett lugnt liv nära naturen, fjärran från den moderna civilisationen. 1987 flyttade de hem och tillsammans startade de Aquatica på Limhamn.

 

Vad har Limhamn att erbjuda en dykare?

Ön erbjuder med sin ljusa sand och kalkstensbotten en perfekt plats för dykutbildning. Öresunds bräckta vatten är dessutom skonsamt för hud och ögon. 1998 sänkte Aquatica en 15 meter lång fd tullkryssare, som idag har utvecklats till ett konstgjort rev, fullt av småfisk och tångräkor. Öronmanet, stenbit, ål, sillstim, laxöring och abborrar är också återkommande besökare längs stranden på Ön.

 

Varför ska man lära sig dyka?

Det är en mycket rogivande naturupplevelse. Du svävar viktlös i en tyst värld. Väl uppe på land umgås man, grillar och har trevligt tillsammans. Vill Du dokumentera Dina upplevelser under ytan, är UV-foto kanske en av de mest spännande formerna av dykning. Två tredjedelar av planeten är täckta av hav. Att inte besöka denna värld, är som att bo hela sitt liv i en trerumslägenhet och endast vistas i ett av de tre rummen.

 

Är det svårt att lära sig dyka?

Nej, praktiskt taget alla människor kan lära sig säker dykning, oavsett ålder. På senare år har många familjer börjat dyka. Hela familjen kan dyka tillsammans både här hemma och utomlands. Ett  Junior Open Water Diver cert kan man få från tio års ålder.

 

Hur lång tid tar det att lära sig dyka?

Peter på Sibbarp
Går Du Aquaticas VIP kurs, bestämmer Du själv tidsplanen, vardagar eller helger. Du tränar lugnt och säkert i skolans inomhuspool tills Du känner Dig bekväm med Din utrustning. Kurstiden varierar från en till sex veckor.

Våra elever har olika förutsättningar och förkunskaper. Vi skräddarsyr därför kurserna efter den enskildes behov. Utbildningen sker individuellt eller i grupp med max fyra elever. En av våra populäraste kurser startar med pool och teori här hemma och avslutas med de fyra havsdyken på Malta eller i Röda Havet. Du kan också gå en Intensivkurs på fyra dagar under sommarhalvåret.

 

Var hittar jag den bästa dykningen?

Varje plats har sin speciella karaktär och prägel.  Vrakdykningen runt Skånes kuster är unik i världen. Vi har nära till Kullen och Västkusten med Sveriges växt- och djurrikaste vatten. Jag kan känna samma njutning och avslappning av att dyka här hemma på Ön som i tropiska vatten. Man dyker ner i en rofylld värld och lämnar den stressiga tillvaron på ytan.